Practice Question

These are my personal practice Aptitude type questions which I am sharing with you:-

1) He had to wait until the train arrived__________to take his sister to his house

a) as if
b) so as
c) so much so
d) as much as

Answer - b

2) He left his bag_________the telephone and then went home.

a) besides
b) beside
c) near
d) around

Answer - c

3) He sat_________of the tree.

a) under the shade
b) in the shade
c) under the shadow
d) in the shadow

Answer - b

4) This is the __________role of the priests in India.

a) conventional
b) customary
c) traditional
d) habitual

Answer - c

5) Don't count chickens before they are__________

a) hatched
b) young
c) conceived
d) born

Answer - a

6) Ram traveled westward 5 km,turned left and traveled 5 km,turn right and traveled 9 km.He then traveled north 3 km : How far is ram from the starting point?

a) 3 km
b) 50 km
c) 10 km
d) 14 km

Answer - d

7) Ranbaxy is a company manufacturing

a) chemicals
b) medicines
c) shoes
d) paints

Answer - b

8) A number when divided by 123 leaves remainder 83. If the same number is divided by 41, the remainder is

a) 2
b) 35
c) 1
d) 44

Answer - c

9) Which term of the sequence 72, 70, 68, 66_____is 40?

a) 15Th
b) 16Th
c) 17Th
d) None of these

Answer - c

10) If 28 men working 8 hours per day can finish a piece of work in 10 days, how many hours per day 40 men must work to complete the same work in 8 days?

a) 7 hours
b) 8 hours
c) 5 hours
d) 10 hours

Answer-a

11) The ratio of white balls to red balls in a bag is 3: 4.Which of the following may not be the total of white balls and red balls?

a) 180
b) 320
c) 120
d) 160

Answer - d

12) The average of first five prime numbers is.

a) 3.2
b) 5
c) 5.6
d) 8.5

Answer - c

13) The cost price of 20 articles is the same as selling Price of 15 articles. The profit percent in the transaction is:

a) 33 1/3
b) 25
c) 60
d) 45

Answer - a

14) I a sum of money double itself in 8 years at simple interest, and then the rate of interest per annum is:

a) 11.3
b) 16.5
c) 20.3
d) 12.5

Answer - d

15) The product of 3 consecutive even natural numbers is always divisible by

a) 48
b) 5
c) 13
d) 57

Answer - a

0 comments:

 
Starkrocket | Searchbesttrip | Enhancewebnow | Topboostnow | Gainonlinegames | Gainexposurenow | Greatebooksplace | Buytopmostgames | Gogamesup | Greatwebpromote | Seewebranknow